Poznati oslikavali kravice na Svetski dan mleka

Nakon izložbe „Kravice u gradu“, koja je pre dve godine krasila centar Beograda, u naš grad su stigle i minijaturne kravice, koje su zahvaljujući velikom broju umetnika i predstavnika medijskih kuća postale prava mala umetnička dela.

Oslikavanje figura mini kravica održano je u čast proslave šezdeset godina kompanije Imlek, a povodom Svetskog dana mleka, koja se danas obeležava.

 

Šezdeset maštovito oslikanih figurica krasiće izlog Beogradskog kulturnog centra u narednom periodu, a brojnim aktivacijama koje će pratiti projekat biće prikupljena sredstva za deset ustanova za bolesnu i napuštenu decu u Srbiji.

 

 

Povodom rođendana, a i Svetskog dana mleka, kompanija Imlek je donirala različite proizvode iz svog asortimana institucijama za decu koje tradicionalno pomaže već dugi niz godina: Dom za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović“, Dom za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“, Dom za decu „Moše Pijade“ u Zvečanskoj, Dom za decu „Dragutin Filipović Jusa“, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, NURDOR-u i Manastir „Svete Petke“ iz Paraćina.

 

Šezdeset poznatih ličnosti iz javnog života Srbije, slikari, dizajneri, glumci, stilisti, učestvovali su u oslikavanju mini kravica i time dali svoj doprinos ovom maštovitom projektu koji, pre svega, ima za cilj da doprinese prikupljanju sredstava za decu bez roditeljskog staranja i bolesnu decu, kao i da promoviše društvenu odgovornost kao osnovni cilj kome svi projekti velikih kompanija treba da teže.

 

Neke od poznatih ličnosti koje su pomagali pri oslikavanju mini kravica bile su, Cile Marinković, Slavimir Stojanović, Nebojša Babić, Miša Obradović, Danica Marinković, Ana Ljubinković, Tijana Pavlov.

 

Akciju oslikavanja su takođe podržali i predstavnici UNICEF-a, Tamara Dragićević, Jelisaveta Orašanin, Ivana Rabrenović, Vladimir Vuksanović, Sara Jovanović, Nevena Božović, Mirna Radulović, Leontina i hor Čarolija, Marijana Mićić, Marina Kotevski, Zorannah, Sanja Purić, Beba Dragić, Dr Feelgood, Inspektor Blaža.

 

Članovi redakcija „Blica“  takođe su oslikali nekoliko kravica, i na taj način  još jednom pokazali da su uvek spremni da pomognu kada je humanitarni rad u pitanju. 

 

Organizatori se nadaju da će i u budućnosti biti ovako veliki odaziv humanih ljudi, koji su uvek spremni da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.