ŠALA SE PRETVORILA U BAJKU Poruka u boci povezala dve porodice sa druge strane planete

Bocu sa porukom, koju je porodica Bogza iz podmoskovskog naselja Razvilka bacila u otvoreno more tokom letovanja u Bugarskoj, pronašao je Idriz Martin nakon 14 meseci u britanskom mestu Vejmut i od tada je sa njima u kontaktu.

Neverovatan je put kojim je prošla ta boca – od Crnog mora, Sredozemnog, kroz Gibraltar da bi kroz Atlantik došla do juga Britanije. Rukovodilac katedre za okeonologiju Moskovskog državnog univerziteta Sergej Dabraljubov kaže da je šansa jedan na prema milijardu da bi boca sama tako brzo mogla da pređe toliki put.

 

– Verovatno je tu bocu izvadio neko od jedriličara i bacio je u Atlantik – smatra Dabraljubov.

 

Svetlana Bogza kaže da je njen muž veliki šaljivdžija, da sa njim nema odmora jer uvek smišlja neke avanture igrajući se sa njihovo troje dece – sinom Maksimom i kćerkama bliznakinjama – Sonjom i Palinom.

 

Tako je i ovaj put, dok su se igrali Robinzona na letovanju u Bugarskoj, predložio deci da svako nacrta nešto na papiru, napisali su pismo na engleskom i ruskom i svoju adresu, pa su stavili papir u staklenu bocu i bacili je u more.

 

Po povratku sa odmora, skoro su zaboravili na tu zabavnu igru, ali nakon 14 meseci javio im se Idriz Martin, čiji je pas izvadio bocu iz vode dok su šetali pored okeana. Martin (65), koji ima dvoje odrasle dece i dvoje unučadi, ispričao je da je bio veoma ganut kada je pronašao pismo, u kojem su devojčice nacrtale sunce, nebo i drvo, a Maksim je nacrtao automobil budućnosti.

 

– Igrao sam se sa psom na plaži, bacao sam mu u vodu plastičnu flašu koju mi je doneo, kada je u jednom trenutku pas iz mora izvukao staklenu bocu sa pismom. Doneo sam je kući i izvadio pismo na kojem su bili crteži Maksima, Sofije i Paline – ispričao je Martin.

 

Porodica Bogza bila je u šoku kada im se javio Martin, sa kojim se sada redovno dopisuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.