Umesto kreditne kartice, koristite lice

Zaboravite na kreditne kartice, plaćajte robu i usluge koristeći svoje lice. Naime, finska kompanija „Uniqul“ razvila je tehnologiju koja prepoznaje crte lice i povezuje ih sa individualnim bankovnim računom.

Tako, umesto da provlači karticu kroz aparat, kupac gleda u kameru koja učitava njegove crte lica, oči i oblik usta. Čim je identitet potvrđen, na monitoru se pojavljuje lista kupljenih proizvoda i klijentu preostaje samo da pritisne na „ok“.

Predstavnik Uniqula, Ruslan Pisarenko, kaže da nova tehnologija omogućava trenutno obavljanje transakcija (manje od pet sekundi).

Nova tehnologija, koja će uskoro biti eksperimentalno testirana, pruža klijentu i apsolutnu bezbednost.

„Lice je naš Pin i daleko najbolje identifikuje određenu osobu“, ističe on.
Sistem je otporan na krađu budući da je nemoguće klonirati nečije lice, navode u Uniqul-u, dodajući da se prilikom snimanja stvara jedinstveni, matematički model lica, različit čak i u slučaju identičnih blizanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.