Više od 100.000 prijavljenih za jednosmerni odlazak na Mars

Privatni projekat „Mars 1“, čije je sedište u Holandiji, predlaže da odabir grupe od 40 potencijalnih astronauta bude obavljen ove godine, sa ciljem da četvoro njih pošalje 2022. godine na put u jednom smeru ka Crvenoj planeti.

Više od 100.000 ljudi širom svijeta prijavilo se za jednosmjerni odlazak na Mars, saopštili su danas organizatori misije.

Američka medijska kuća „Si-En-En“ podseća da su brojni stručnjaci stavili pod znak pitanja praktičnu i finansijsku izvodljivost misije putovanja na Mars, ali da to nije sprečilo ljude da se prijavljuju, uključujući 30.000 Amerikanaca.

 

Prema preliminarnim procenama, misija bi koštala šest milijardi dolara.

 

Organizatori projekta „Mars 1“ nadaju se da će skupiti ta sredstva preko sponzora i prodavanjem prava na emitovanje projekta kolonizacije Marsa medijskim kompanijama, uključujući i rijaliti šou.

 

Druga grupa od četiri osobe ka Marsu bi krenula nekoliko godina nakon prve. Niko od njih se neće vratiti na Zemlju, već bi tamo ostali.

 

Pre polaska astronauti bi završili osmogodišnju obuku, uključujući savladavanje medicine i veštinu preživljavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.