Kako je Srbija glasala – rezultati sa lokala

Podelite:

Kako je Srbija glasala – rezultati sa lokala
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Beograd — Vanredni parlamentarni izbori glavna su tema medija i javnosti u Srbiji danas, ali nita manje znaajni nisu rezultati izbora za lokalne parlamente.


Izvor: Beta, Tanjug
ponedeljak, 25.04.2016. | 13:18

Povezane vesti

Pobede na lokalu uglavnom su odnosile Srpska napredna stranka ili grupe graana. Tako je u Parainu najvie glasova uzela lista “Saa Paunovi – sigurno napred”.

SNS je prvi u Kraljevu, SPS drugi, ali je u taj parlament uao i “Lokalni front”, dok je u Aleksandrovcu pobedu odneo “Pokret za upu – dr Jugoslav Stajkovac”.

U Varvarinu SNS je prvi, SPO drugi, a naprednjaci su pobedili i u Leskovcu i u upriji. Leskovac je specifian jer je u parlament ulo jo osam stranaka, dok je u upriji drugo mesto osvojila grupa graana “Ravanica”.

SNS je slavio i u Smederevu, dok bi u Rakoj SPS prvi put posle uvoenja viestranaja mogao da ostane bez vlasti. Naprednjaci su tamo osvojili 49,66 odsto glasova biraa, dok su socijalisti na 30,87.

U Jagodini oekivanu pobedu odnela je lista Jedinstvene Srbije i SPS, SNS je ubedljiv u Zrenjaninu, a zanimljvo je na lokalu u Prijepolju – tamo su, za razliku od republikih izbora, u koaliciji na lokalu izali i pobedili SNS, SPS, NS, PUPS, PS i JS.

Na lokalnim izborima u Kragujevcu, aku, Vranju i Niu slavila je Srpska napredna stranka, Koalicija za Pirot je ubedljiva u tom gradu, kao i JS i SPS u Jagodini, a DS na Vraaru.

Postizborna tiina u Niu: GIK uti o rezultatima glasanja

Iz nike Gradske izborne komisije nikakvih izbornih rezultata, niti informacija o nepravilnostima, nema ni dan posle zatvaranja biralita.

Ova komisija nije odrala nijednu konferenciju za novinare niti je, posle podataka o izlaznosti do jue u 18 sati, dala bilo kakve informacije.

Niki novinari, koji su prinueni da se za informacije o ishodu glasanja oslanjaju na podatke stranakih izbornih tabova, kau da je ovo presedan, piu “June vesti”.

“Ni je uvek kasnio za drugim gradovima, pa i za Republikom izbornom komisijom, uvek je bio sporiji, ali smo do sada mogli da saznamo makar elementarne informacije. Ovo je utnja posle izbora”, kae dopisnica “Danasa” iz Nia Zorica Miladinovi.

Vie o situaciji u Niu proitajte – OVDE.

Parain: Najvie glasova za listu “Saa Paunovi – sigurno napred”

Izbrna lista Saa Paunovi – sigurno napred je, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojila najvie glasova u Parainu i u lokalnom parlamentu e imati 19, odbornika, dok e koalicija okupljena oko SNS imati 14 odbornika.

Slede lista “Svi za Parain Tomislav aleti” sa devet odbornika, zatim SPS – JS i Ekoloki pokret, “Novi koncept za drugaiji Parain”, po etiri odbornika i Srpsko-ruski pokret jednog odbornika.

U biraki spisak optine Parain upisan je 49.521 graanin s pravom glasa, a na biralite je izalo 61,36 odsto graana.

Kraljevo: Pobeda SNS, drugi SPS, Lokalni front u parlamentu

Na lokalnim izborima u Kraljevu najvie glasova (37,62 odsto) osvojila je Srpska napredna stranka, pokazali su rezultati sa 128 od ukupno 129 birakih mesta koliko ih ima u tom gradu, reeno je danas agenciji Beta.

Koalicija SPS-JS osvojila je 12,29 odsto, Pokret Dveri 6,56, Lokalni front 5,95 i Udruenje graana “Starosedeoci” 5,46 odsto, rekao je danas Beti predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Ivan Petrovi.

DS je dobila 4,95 odsto, Nova Srbija 3,85, DSS 3,26, Pokret “Slono za Kraljevo” 3,08, Pokret “Dosta je bilo” 2,55, SDS 1,41, Levica Srbije 0,91, a udruenje graana “Nijedan od ponuenih odgovora” 0,62 odsto.

Ukupna izlaznost glasaa na odranim izborima u Kraljevu je 55,84 procenata, od ukupno 102.950 graana upisanih u biraki spisak za lokalne izbore.

U Kraljevu je spisak biraa za parlamentarne izbore bio iri jer obuhvata raseljene s Kosova i Metohije i izbegle s prostora bive Jugoslavije i u njemu je bilo upisano 107.600 graana.

ia je jedino preostalo glasako mesto koje e GIK danas obraditi, posle ega e se znati konani izborni rezultati u Kraljevu.

Proitajte jo – “udo iz Kraljeva”: Lokalni front uao u parlament

Tonev ubedljiv u Surdulici

Prema podacima izbornog taba Socijalistike partije Srbije u Surdulici, u ovom mestu je na lokalnim izborima najvie glasova pripalo listi SPS-a koju predvodi Novica Tonev.

Napominju da je procena da je lista koju predvodi Tonev osvojila oko 70 %.

Zaharijev: Ubedljivom pobedom do petog mandata

“To smo mi – Prirodni pokret” je, prema reima Vladimira Zaharijeva, koji ga i predvodi, pobedio na 29 od ukupno 31 birakog mesta u Bosilegradu.

Zaharijev, koji je na elu Bosilegrada ve 4 mandata zaredom, kae da je prezadovoljan ovim rezultatom.

Vie o tome proitajte – OVDE.

Smederevo: Pobeda SNS, druga DS

Najvei broj glasova u Smederevu dobila je lista “Aleksandar Vui – Srbija pobeuje”, koja je osvojila 23.475 glasova i imae 44 odbornika u Skuptini grada, objavljeno je na sajtu gradske uprave.

U Skuptini grada Smedereva ima ukupno 70 odbornika.

Demokratska stranka dobila je 4.349 glasova i osam odbornikih mandata u lokalnoj skuptini, lista “Ivica Dai, Socijalistika partija Srbije” dobila je 4.832 glasa i devet odbornika.

Koalicija Dveri – Demokratska stranka Srbije – dr Igor vonja dobila je 2.568 glasova i etiri odbornika mandata. Grupa graana Dosta je bilo – Saa Radulovi dobila je 2.800 glasova i pet odbornikih mandata u skuptini Smedereva.

Od 97.859 graana s pravom glasa na lokalnim izborima u Smederevu ukupno je izaao 49.441 glasa, dok je ukupno vaeih listia bilo 47.835.

U Smederevu je bilo 13 izbornih lista.

Celo prokupako selo glasalo samo za SNS

U prokupakom selu Bublica, na osnovu podataka Izborne komisije, od 86 biraa sa pravom glasa, svi do jednog glasali su za Srpsku naprednu stranku.

Ovo je prvi put od kada postoje viestranaki izbori da je jedno celo selo u Toplici glasalo za jednu stranku, prenose “June vesti”.

Vie o tome – OVDE.

Raka: SPS prvi put od 1990. ostaje bez vlasti?

Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 49,66 odsto glasova biraa koji su glasali na izborima u Rakoj i u lokalnom parlamentu e imati 19 odbornikih mesta, pokazuju poslednji podaci Optinske izborne komisije.

Lista Socijalistike partije Srbije, koja je od uvoenja viestranaja bila na vlasti u Rakoj, osvojila je 30,87 odsto glasova i u Skuptini optine e imati 12 mandata.
Koalicija Demokratske stranke Srbije i Dveri je na treem mestu sa 6,9 odsto glasova i dva odbornika mandata.

Toliko predstavnika u lokalnom parlamentu imae i Demokratska stranka s 5,37 odsto glasova.

Sa 4,75 odsto osvojenih glasova, Srpska radikalna stranka nije uspela da pree cenzus.

Prema informacijama iz optinske izborne komisije, ovi podaci nisu konani, jer e na jednom birakom mestu biti ponovljeno glasanje.

Tek nakon toga e biti poznato da li e i radikali prei cenzus ili e trenutna podela mandata ostati na snazi.

Viak listia u Kuli, ponovo se glasa na etiri mesta u KG

Izbori na dva biraka mesta u optini Kula najverovatnije e biti poniteni zbog vika listia u glasakim kutijama, reeno je u Optinskoj izbornoj komisiji.

Viak listia registrovan je na birakom mestu 11 kao rezultat proceduralnog propusta birakog odbora, a zbog slinog propusta odrane su demonstracije pristalica Ruske stranke u selu Lipar, ispred birakog mesta 40.

Oni su predstavnike Srpske napredne stranke optuili za “izbornu krau” i pritom su uzvikivali “Lopovi” i “Prevara”, a protest je obezbeivala policija.

Vie o tome – OVDE.

Aleksandrovac: Pobeda “Pokreta za upu – dr Jugoslav Stajkovac”

Najvie glasova na lokalnim izborima u Aleksandrovcu, 50,04 odsto, osvojila je GG Pokret za upu – dr Jugoslav Stajkovac, pokazali su konani i zvanini rezultati Optinske izborne komisije.

Prema zvaninim rezultatima, lista “Aleksandar Vui Srbija pobeuje” dobila je 21,68 odsto, lista “Izbor nove generacije Ivan Novakovi, DS, SDS, LDP, SRP” osvojila je 9,31 odsto.

Sledi lista “Ivica Dai, SPS – Dragan Markovi Palma JS” sa 8,26 odsto, dok je listi “DSS Dveri – dr Ljubia Panti” pripalo 6,77 odsto.

“To su konani, zvanini rezultati. Komisija je jutros zasedala i s obzirom da nije bilo prigovora rezultati su proglaeni zvaninim. Sve izborne liste koje su uestvovale su prele cenzus”, kazala je agenciji Beta predsednica Optinske izborne komisije Dobrila Vukojevi.

Najvie mandata u novom sazivu lokalne skuptine, 32 od ukupno 59, imae “Pokret za upu”, lista koju je predvodio aktuelni predsednik optine Jugoslav Stajkovac, listi Aleksandar Vui pripalo je 13 mandata, po pet imaju liste “Izbor nove generacije” i “SPS-JS”, dok e etiri odbornika imati lista DSS-Dveri.

Na izbore je u Aleksandrovcu izalo 65,61 odsto od 23.276 upisanih biraa.

Varvarin: SNS 39,05 – drugi SPO sa 32,56

U Varvarinu je na lokalnim izborima najvie glasova 39,05 odsto osvojila lista “Aleksandar Vui – Srbija pobeuje”, a sledi lista Srpski pokret obnove, koju predvodi aktuelni predsednik te optine Zoran Milenkovi, sa osvojenih 32,56 odsto glasova.

To su nezvanini podaci varvarinske Optinske izborne komisije, na osnovu obraenog izbornog materijala sa svih 40 birakih mesta.

Prema tim podacima listi SPS-JS pripalo 18,84 odsto glasova, dok je lista Temnika alternativa Bratislav Petrovi, osvojila 5,73 odsto glasova, a ispod cenzusa jedino je ostala lista Srpske radikalne stranke sa osvojenih 3,81 odsto glasova.

“Za sada nema podnetih prigovora, oekujem da e ti rezultati biti proglaeni zvaninim u toku dana nakon to bude zasedala Optinska izborna komisija”, rekao je Beti predsednik te komisije Dragan Raji.

Pravo glasa na izborima u Varvarinu je imalo 16.197 biraa, a na izbore je izalo 64,54 odsto.

Svilajnac: GP “Svilajnac uva budunost” prva (45,08)

Graani Svilajnca dali su, prema prvim preliminarnim rezultatima, poverenje Grupi graana “Svilajnac uva budunost” na ijem je elu Predrag Milanovi, predsednik optine u prolom mandatu.

“Za Svilajnac uva budunost” glasalo je 45,08 odsto Svilajnana, a to je 24 odbornika od 47 u lokalnoj skuptini i mogu sami da formiraju vlast, izjavio je Tanjugu predsednik Optinske izborne komisije Milivoje Radovanovi.

“Aleksandar Vui – Srbija pobeuje” dobila je 36,97 odsto, SPS Ivica Dai 8,94, a Dveri – Demokratska stranka Srbije 4,99 odsto.

Radovanovi je dodao da je Optinska komisija noas prebrojala sve listie.

Na izbore u Svilajncu izalo je 57,11 odsto od 25.147 graana upisanih u biraki spisak.

Leskovac: Prva SNS, u parlamentu jo osam stranaka

U Gradsku skuptinu u Leskovcu ui e odbornici osam stranaka, meu njima i Demokratske stranke (DS) i Srpske radikalne stranke (SRS), pokazuju preliminarni rezultati Gradske izborne komisije (GIK) sa 100 odsto prebrojanih glasova biraa.

Prema tim podacima, Srpska napredna stranka (SNS) sakoalicionim partnerima imae 37 od ukupno 75 odbornikih mandata, Socijalistika partija Srbije (SPS) 10, Jedinstvena Srbija (JS) sedam, Socijaldemokratska stranka (SDS) i Nova Srbija po est, DS i SRS po etiri odbornika mandata i Romska stranka Jedinstvo jedan mandat.

“Tek posle prebrojavanja 95 posto izbornog materijala situacija je poela da se menja u korist manjih i na tetu veih stranaka”, kazao je Milan Popovi, lan GIK, koja je svoj rad zavrila jutros u 05.00 sati.

Broj biraa s pravom glasa u Leskovcu je 121.107. Jue je na biralita izalo 80.902, odnosno, 66,8 odsto graana.

Koalicija oko SNS osvojila je 35.267 glasova, odnosno 43,59 odsto, koalicija oko SPS 10.107 ili 12,49 posto, Jedinstvena Srbija 6.621 – 8,18, SDS 5.939 – 7,34, Nova Srbija 5.734 – 7,09, DS 4.383 – 5,42, SRS 4.058 – 5,02 i Romska stranka 1.138 ili 1,41 posto glasova biraa u Leskovcu.

Predstavnike u lokalnom parlamentu nee imati Dveri i Demokratska stranka Srbije jer su osvojile 2.714 glasova, to predstavlja 3,35 posto od broja izalih biraa, zatim, GG “Svi za nau optinu” sa 1.703 osvojenih glasova, odnosno 2.11 posto i Srpsko-ruski pokret sa 813 glasova, to ini svega jedan odsto birakog tela.

Jagodina: Palmi i Daiu 54 odsto, SNS na 26

Na lokalnim izborima u Jagodini koalicija “Dragan Markovi Palma – Jedinstvena Srbija, Ivica Dai – Socijalistika partija Srbije” osvojila je 54,02 odsto ili 18.668 glasova, dok je lista “Aleksandar Vui – Srbija pobeuje” osvojila 26,41 odsto ili 9.127 glasova.

Ovo su podaci Gradske izborne komisije u Jagodini na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova.

Odziv biraa na izborima u Jagodini je bio 56,29 odsto. U biraki spisak je upisano 64.604 biraa.

uprija: SNS na 64,81 – druga “Ravanica”

SNS u upriji dobila je 64,81 odsto glasova, izjavio je jutros Tanjugu predsednik Optinske izborne komisije Radoslav Vesi.

Na drugom mestu je Grupa graana “Ravanica” koja je osvojila etiri odbornika mesta i na treem JS – SPS sa tri odbornika mesta.

Re je o prvim preliminarnim podacima.

Brus: Nova Srbija ubedljiva, preko jo samo SNS

Na izbore na podruju optine Brus izalo je oko 68 odsto biraa, a na osnovu obraenih 20 odsto materijala Nova Srbija je osvojila 52 odsto glasova, reeno je Beti u Optinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Prema podacima OIK, cenzus za sada prelazi jo jedino lista “Aleksandar Vui Srbija pobeuje” koja ima 23 odsto glasova.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Brusu imalo je 14.179 biraa, koji su mogli da glasaju na 28 birakih mesta.

U toj optini trenutno je na vlasti koalicija okupljena oko Nove Srbije.

Na parlamentarnim izborima, prema trenutnim podacima, Srpska napredna stranka je u Brusu osvojila 58,45 odsto, koalicija Socijalistika partija Srbije – Jedinstvena Srbija 14,3, a Srpska radikalna stranka 9,25 odsto glasova.

Prijepolje: Pobeda koalicije SNS, SPS, NS, PUPS, PS i JS

Koalicija “Aleksandar Vui – Srbija pobeuje – Ivica Dai” koju ine SNS, SPS i Nova Srbija, PUPS, Pokret socijalista i Jedinstvena Srbija u Prijepolju je osvojila 30,8 odsto glasova i ubedljivo pobedila na lokalnim izborima.

Druga je koalicija SDP-SDPS Rasima Ljajia sa 21,2 odsto glasova, a trea lista “Muamer Zukorli-Za pomirenje-BDZ Sandaka-LDP” sa 13,08 odsto glasova.

U lokalnu skuptinu su uli i Demokratska partija Sandaka sa 10,57, zatim koalicija DSS-SRS-ZZS sa 8,53, Dveri sa 7,09 i lista SDA Sulejman Ugljanin sa 6,6 odsto glasova.

Cenzus nije prela jedino Grupa graana “Novi ljudi” koja je osvojila 3,55 odsto glasova.

Na lokalnim izborima u Novoj Varoi SNS osvojila je 34,38 odsto glasova, odnosno 12 odbornikih mandata, a na drugom mestu je grupa graana “Novi ljudi za Novu Varo-Radosav Rade Vasiljevi” koja e sa 22,17 odsto glasova imati sedam odbornika.

U Skuptini su i Demokratska stranka sa pet mandata, odnosno 15,39 osvojenih glasova na jueranjim izborima kao i SDP, NS i SPS sa po jednim odbornikom.

Ispod cenzusa su ostali SRS, zatim SDS-LDP, kao i BDZ, SDA, Romska partija i Grupa graana “Murtenica”.

Zrenjanin: SNS ubedljivo, SPS i JS drugi, anak trei

Gradska izborna komisija saoptila je nakon to je obradila rezultate sa svih birakih mesta da je izborna lista “Aleksandar Vui – Srbija pobeuje” u Zrenjaninu osvojila 41,92 odsto glasova, odnosno 35 odbornikih mesta.

Izborna lista “Ivica Dai” – Socijalistika partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Markovi Palma, Narodni pokret Srbije (NPS), Ruska demokratina stranka (RDS) ima 11,18 odsto glasova, a devet odbornikih mesta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad anak 9,03 odsto i sedam odbornikih mesta, zatim sledi lista “Dr Vojislav eelj – Srpska radikalna stranka” sa 6,05 odsto i pet odbornikih mesta i pokret “Dosta je bilo – Saa Radulovi” sa 5,94 odsto i pet odbornikih mesta.

Lista “Demokratska stranka – dr Gordana Kozlovaki” ima 5,10 odsto i etiri odbornika mesta i “Savez vojvoanskih Maara – Itvan Pastor” 3,29 i dobie dva mesta u Skuptini grada.

Rezultati izbora za odbornike u Skuptini grada Zrenjanina odranih 24. aprila 2016. godine nisu konani, jer su u toku rokovi za podnoenje prigovora.

Broj biraa upisanih u biraki spisak je 106.692, a ukupno je glasalo 55.226, odnosno 51,76 odsto.

Liste koje nisu prele cenzus su “Boris Tadi, edomir Jovanovi – Savez za bolji Zrenjanin – SDS – LDP” sa 3,57 odsto, “Srpski pokret Dveri – DSS – patriotski blok Zrenjanin” sa 3,41 odsto, “Levica Srbije Zrenjanin – Borko Stefanovi – Srbija za sve nas” sa 1,83 odsto.

Takoe, cenzus nisu prele ni liste “Na grad – naa stvar – Borba za vodu” sa 1,61 odsto, “Zrenjanin glavni grad Vojvodine” sa 1,18 odsto, “Ruska stranka – Ljubomir Puti” sa 0,97 odsto, “Narodni pokret Dinara – Drina – Dunav – Nada Babi” sa 0,93 odsto, “Graani i graanke Srbije” sa 0,76 odsto i “Republikanska partija – Erebet Popov”.

“Pokret za ouvanje optine ievac – Zlatan Krki” na 43 odsto glasova

Pokret za ouvanje optine ievac – Zlatan Krki osvojio je na lokalnim izborima u ievcu 43 odsto glasova, objavila je Optinska izborna komisija.

Prema konanim nezvaninim podacima cenzus su na lokalnim izborima u toj optini prele i liste “Srbija pobeuje – Aleksandar Vui”, koja je osvojila 26 odsto glasova, te “dr Zoran Milivojevi Batke – Nova Srbija” koja ima 18 odsto glasova.

Preostalih est izbornih lista koje su uestvovale na lokalnim izborima u ievcu, ostale su ispod cenzusa.

Pobedniku listu grupe graana predvodi aktuelni predsednik optine ievac Zlatan Krki.

U toj optini ima 7.807 biraa, a na izbore je izalo ak 78 odsto upisanih biraa.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×