Sednica SO Prijepolje: Šta i ko koči investicije u Prijepolju?

Podelite:

Sednica SO Prijepolje: Šta i ko koči investicije u Prijepolju?
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Za dopunu dnevnog reda odbornici opozicije predložili su 10 tačaka koje su se, između ostalih, odnosile na deponiju Stanjevine, realizaciju aktuelnih investicija,  fabriku za preradu otpadnih voda, koliko je u opštinu Prijepolje došlo domaćih a koliko stranih investicija… Ni jedan predlog nije usvojen.

Rasprava o skoro svakoj tački dnevnog reda nije prošla bez opaski odbornika vladajuće koalicije da prethodna vlast, koju su činili sada mahom odbornici opozicije, nije uradila ništa da bi rešila probleme na koje sada ukazuju. To se pre svega odnosilo na deponiju Stanjevine, most u Šarampovu, kanalizaciju u Ivanju…

Izmenu Plana generalne regulacije Prijepolja i Brodarevo podržali su i odbornici Sandžačke demokratske partije, koji su to ocenili kao dobar, ali ipak spor potez, jer je odlaganje usvajanja bilo kakvog dokumenta kojim bi se osigurao privredni razvoj, nepotrebno. Odbornik Stranke demokratkse akcije Ibro Fazlić pozdravio je usvajanje ovog plana jer je došao kao incijativa građana, ali da njegova stranka nikada neće podržati usvajanje plana za izgradnju minihidroelektrana u Sopotnici, jer se isključivo radi o interesima pojedinaca.

Isti argument odbornici opopzicije upotrebili su i za raspravu o otuđenju građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Kolovrat. Ispred predlagača predsednik opštine Dragoljub Zindović obrazložio je da je svih 17 parcela u industijskoj zoni Kolovrat rasprodato, da su mahom vlasnici parcela lokalni privrednici, a da je prvibotni plan projekta iz 2008. godine bio da se privuku strani investitori. Koliko trenutni vlasnici parcela poštuju potpisane ugovore, biće tema nekih drugih skupštinskih zasedanja, obećao je predsednik, što su odbornici opozicije ocenili kao pretnju i potez kojim se ne ohrabruju privrednici da rade u interesu svih ljudi, već se zastrašuju. Dobijena je i ocena da i ako u imenu stoji da je to industrijska zona, ona je danas  najmanje to, jer industija podrzumeva proizvodnju, a ne uslužnu delatnost, što je slučaj sa većinom firmi u industrijskoj zoni. Za odbornika Stranke pravde i pomirenja Samira Tandira privrednici ne  mogu da funkcionišu, ako nemaju konstruktivan odnos sa vlašću i da pojedini odbornici opozicije, koji sada imaju zamerke, svima sole pamet.

Koeficijenti za utvrđivanje poreza na imovinu ostali su na nivou prošlogodišnjih, jedino što se razlikuje je sprovedena procedura, koja je bila mnogo transparentnija, obrazložio je ispred predlagača Dalmir Kozica.

Prihodi u budžetu ostavruju se ustaljenom dinamikon, za prvih devet meseci ostvareno je blizu 90 odsto, ali rashodi su ostvareni ispod 50 odsto.

Rad opštinskog veća i opštinske uprave, bile su teme rasprave u nastavku skupštinskog zasedanja. Izveštaj o radu opštinskog veća u 2018. godini dostavljen je na tri lista, što je za odbornika Esada Hodžića nedovoljno za izveštaj sa 42 sednice, koliko se puta sastajalo veće u 2018. godini. Sve napisano u izveštaju je puka formalnost, bez ikakve suštine. Napomenuo je i da je pokušavao da se više puta informiše o radu veća putem medija koji dobijaju najviše novca iz budžeta, ali da je na pojednim portalima zadnja objavljena vest 29. listopad.

Na efikasnost rada opštinske uprave u velikoj meri utiču građevinski radovi na zgradi opštine, jedna je od ocena tokom rasprave o radu opštinske uprave u 2018. godini. Zamerilo se bivšoj vlasti što je na drugom spratu zgrade nova vlast zatekla samo članove Sandžačke demokratke partije, koji su birani zbog političke pripadnosti a ne zbog stručnosti, ali i da je četiri godine kasnije ta slika promenjena i da je možda moguće da neki od članova te partije sada sede u prizemlju zgrade.

Ništa nije savršeno, pa ni rad opštinske uprave, ocenjeno je od strane odbornika vladajuće koalicije i da bi pojedine službe radile bolje da nemaju pritisaka sa strane.

Sa odličan 5 rad Javnog komiunalnog preduzeća Lim ocenila je vladajuća kolacija. Pokušaj opozicije da se skrene pažnja na deponiju Stanjevine  dočekan je da to više nije problem lokalne samouprave, da se njegovim rešavanjem sada bavi državna vlast. Prema mišljenju odbornika Nove Srbije Milana Gačevića, da se oni pitaju, smeće bi se davno izmestilo, pa i u Strugove za koje se bunilo tek petoro ljudi, ali pošto nemaju ovlašćenja, čekaće se potezi državnog vrha.

Nekada rudarske, a sada ribarske čizme trebaće nekima da prošetaju u predstojećoj predizbornoj kampanji, poručio je odbornik Sandžačke domokratke partije Izudin Šanntić, na šta je član opštisnkog veća Zulkefil Sadović obećao da će se opet prošetati bez stida, kako bi ukazao na ovaj problem.

Nakon što su odbornici sve tačke iz predloženog dnevnog reda, prisutnima se obratila predsednica skupštine Stana Marković i saopštila da daje ostavku na mesto predsednice skupštine iz ličnih razloga.

The post Sednica SO Prijepolje: Šta i ko koči investicije u Prijepolju? appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×