Arhitekta osmislio "tečnu kuću"

Kada pomislite na kuću, verovatno vam se u glavi stvori slika nečega sličnog dečijem crtežu: jednostavna kutija sa nekoliko prozora i vratima. Čak i sa razvitkom arhitektonskih stilova, tipičan oblik kuće je manje-više ostao isti. Zbog toga je, na prvi pogled, teško reći da je novi dizajn studenta arhitekture Gonzala Vailja Martinesa uopšte kuća.

Njegova „tečna“ kuća, inspirisana mikrocelularnim sistemima i biogenetikom, dizajnirana je tako da bude napravljena od betona i štampanih 3D panela i ramova. Kuća je napravljena iz tri glavna dela. Na spoljašnjim zidovima, paneli se otvaraju i zatvaraju kao škrge kako bi puštali svetlost i vazduh unutra.


Ovaj mladi dizajner kaže da bi kuća mogla da se izgradi, ali to ne bi bilo lako. Tehnologija potrebna za ovakav način izgradnje postoji, ali se koristi u drugim sferama.

 

„Ako bi iskoristili ove resurse za arhitektonske svrhe, mogli bismo potpuno da promenimo mogućnosti onoga što podrazumevamo pod arhitekturom“, objasnio je Martines.

 

Kuća budućnosti:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.