Ko je sve predložen za nagradu povodom Dana opštine Prijepolje?

Podelite:

Predloženi budžet opštine Prijepolje za 2019. godinu težak milijardu 251 milion dinara, uvećan u odnosu na ovogodišnji za 9,61 odsto
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Na sednici SO Prijepolje, zakazanoj za 26. jun, biće razmatrani predlozi odluka za dodelu javnog priznanja Počasni građanin, Nagrade opštine Prijepolje, zahvalnice i novčane nagrade. Odbor za propise, molbe, žalbe, odlikovanja i nagrade opštine Prijepolje ove godine ukupno je predložio 21 pojedinca i kolektive, kojima će priznanja i nagrade biti dodeljene na svečanoj sednici 7. jula povodom Dana opštine.

Ove godine prvi put je predloženo da se dodeli Javno priznanje Počasni građanin i to nekadašnjem gradonačleniku Kenica, najstarije opštine grada Berna, Henriju Huberu, za umetničko, političko i humanitarno delovanje, kojim je doprineo razvoju i afirmaciji opštine Prijepolje u zemlji i inostranstvu. Inicijativu je podnela grupa od 16 građana koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Prijepolje.

Za poseban doprinos društvenom i privrednom razvoju opštine Prijepolje predloženo je da nagradu dobije Fondacija Ana i Vlade Divac iz Beograda. Inicijativu je predložilo Udruženje Nova Vizija iz Prijepolja.

Inicijativu da istu nagradu dobije i Turska razvojna agencija za međunarodnu pomoć i saradnju TIKA, podneli su odbornici Stranke demokratske akcije Ibro Fazlić i Medina Rovčanin.

Za nagradu je predložen i redovni profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu dr Mirko Vasiljević, za značajna ostvarenja u oblasti obrazovanja i vaspitanja i drugim oblastima stvaralaštva i humanitarnog delovanja. Inicijtaivu je podneo odbornik Srpske napredne stranke Vesko Zindović.

Za sve ostale dobitnike zahvalnica i nagrada, inicijativu je podnelo Opštinsko veće opštine Prijepolje, i to:

Zahvalnicu za izuzetan doprinos u oblasti ekologije Odbor za propise, molbe, žalbe, odlikovanja i nagrade doneo je odluku da dodeli Vladimiru Pušonjiću, koji je samoinicijativno očistio smeće od magistralnog puta Beograd – Bar ka selu Mijani. Za izuzetan doprinos u afirmaciji i promovisanju opštine Prijepolje i pružanju pomoći u realizaciji projekta rekonstrukcije objekata Osnovne škole Dušan Tomašević doenta je odluka da se zahvalnica dodeli Zifu Kajeviću iz Burse u Turskoj.

Vlasniku pekare Arena Ferhatu Hođaju, Opštinsko veće je takođe predložilo da se dodeli zahvalnica za pružanje pomoći građanima Prijepolja, koji nisu u mogućnosti da kupe hleb, a koji isti mogu besplatno dobiti u pekari Arena.

Za pružanje pomoći građanima Prijepolja u oblasti zdravstvene zaštite preloženo je da zahvalnicu dobije dr Elmedin Čičić.

Za novčanu nagradu Opštinsko veće preložilo je Minelu Halilović za učinjeno izrazito humano delo, koja je sa svojom drugaricom na autobuskoj stanici u Užicu pružila prvu pomoć ženi koja se gušila.

Za postignute rezultate u oblasti sporta predloženo je da novčanu nagradu dobije Emir Hamzić, dok je za istaknut rad u oblasti stočarstva i poljoprivrede predložen Sead Bjelak, koji se 12 godina bavi stočartsvom i ima 12 krava i 7 junica.

Najviše novčanih nagrada biće dodeljeno iz oblasti obrazovanja i to đacima generacije osnovnih i srednjih škola. Iz osnovnih škola to su Azra Hadžiavdić, Vasilije Vasiljević, Edvin Hamzić, Teodora Pušica, Adelisa Halilović, Melisa Jusović i Nikola Dragutinović. Đaci generacije srednjih škola su Nadira Hurić, Ivona Dučić i Anđela Golubović.

The post Ko je sve predložen za nagradu povodom Dana opštine Prijepolje? appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×