DUGOGODIŠNJI DRUGOVI Susret pape sa svojim gej prijateljem i njegovim dečkom

Dan pre nego šo će se naći sa sa Kim Dejvis, službenicom okruga Kentaki i žestokom protivnicom gej brakova u Americi, papa Franja se sreo sa istopolnim parom, sa svojim dugogodišnjim prijateljem Jajom Grasijem, njegovim dečkom i Grasijevom porodicom. Na internetu se pojavio snimak ovog susreta.

Jajo Grasi i njegov dečko Ajvan Bagus, s kojim je vezi 19 godina, sreli su se sa papom u Apostolskoj nuncijaturi u Vašingtonu 23. septembra. Papa ga je tri nedelje pre dolaska u Vašington pozvao i rekao da želi da se vidi s njim, Grasi je želeo da tom prilikom upozna papu sa svojom porodicom.

 

– Našao se sa mnom i mojim dečkom znajući sam njegov prijatelj i da je moj dečko njegov prijatelj. Nismo pričali o istopolnim brakovima. Ja znam šta on misli o tome – rekao je Grasi.

 

Papa Franja je bio Grasijev učitelj u katoličkoj srednjoj školi u Santa Feu u Argentini od 1964. do 1965. i njih dvojica su od tada prijatelji.

 

Snimak njihovog susreta pojavio se na internetu bez Grasijevog znanja, a kada je video da je dostupan javnosti, dobio je potrebu da priča o tome.

– Moram da kažem da on nije homofobična osoba kao što ljudi misle. Pričali smo o ličnim stvarima, nismo diskutovali ni o čemu posebnom. Običan susret dva stara prijatelja. Mi smo prijatelji već mnogo godina, on zna da sam ja gej i poštuje mene i mog partnera – istakao je on.

 

„Nacionalna geografija“ je izvestila da je Grasi pisao papi 2010. godine i kritikovao ga zbog njegovih pogleda na istopolni brak. „Ti si bio moj vodič, stalno si pomerao moja gledišta, uobličio si većinu mojih progresivnih pogleda na svet. Razočaravajuće je čuti takvo nešto od tebe“, deo je pisma koje je pominjao ovaj časopis. Papa je, prema pisanju uglednog magazina, odgovorio na ovo pismo rekavši da su ga njegove reči dirnule, ali da je stav crkve po tom pitanju fiksan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.