109 mladih policijskih službenika

Ministarstvo unutrašnjih poslova  11. aprila prošle godine raspisalo jekonkurs za izbor 30 kandidata sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš za stručno osposobljavanje u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.
393ccf232eeba2c1aca5c27106150ff3_XL

Na navedeni konkurs prijavilo se 630 kandidata sa područja pomenute tri opštine. Nakon izvršenih bezbednosnih provera, kvalifikacionih ispita održanih u Sremskoj Kamenici i lekarskog pregleda u Beogradu, napravljena je rang lista po kojoj od ukupnog broja prijavljenih kandidata 109 ispunjava sve uslove konkursa.

Obzirom da sa 30 kandidata koje je planirano Konkurskom ne bi zadovoljili sve potrebe Policijske uprave, krajem 2012. godine  rukovodstvo Policijske uprave Prijepolje pokrenulo je inicijativu u Ministarstvu unutrašnjih poslova da se svi kandidati koji ispunjavaju uslove Konkursa prime, pa je danas umesto 30 planiranih kandidata, odlukom ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića primljeno svih 109 kandidata.

Stručno osposobljavanje u Centru počinje 25. marta tekuće godine i trajaće godinu dana, nakon čega će 109 mladih ljudi, od kojih je 21 žena i 88 muškaraca,  zasnovati radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova i početi sa radom u Policijskoj upravi Prijepolje.

Policijska Uprava Prijepolje dolaskom novih mladih snaga dobiće mnogo i moći će da poveća broj školskih policajaca u srednjim i osnovnim školama, pruži pomoć susednim Policijskim upravama i obezbedi još bolju ličnu i imovinsku sigurnost građanima ove tri opštine.

Izvor: Sandzak info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.