Uhapšena direktorka Doma za stare u Negotinu

Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je zadržavanje direktorki Doma za stara lica „Radost“ u Negotinu Branki P.

Uhapšena je jer nije preduzela propisane mere za sprečavanje širenja koronavirusa, zbog čega je u tom domu obolelo 49 osoba, a preminulo šest korisnika.

Osumnjičena nije uhapšena ranije, jer je i sama do juče bila na lečenju od koronavirusa, prenose mediji.

Od kako su zaraženi štićenici Doma otkriveni, ispred ove ustanove oglašavala se samo ovlašćeno lice Biljana Didić, rekavši da do tog trenutka nije znala da je neko od korisnika zaražen.

– Dom „Radost“ je pre bilo kakve preporuke Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja uveo petodnevnu radnu nedelju, osim kuhinje koja se izjasnila da ne može da radi tako. Rekla je i da su se zaposleni u domu izjasnili da ne mogu da rade u turnusu 15 dana – dodala je ona.

Nadležni su ovo doneli kao obavezu kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa, a u slučaju doma „Radost“, prema rečima vlasnice, „radnici su odbili da rade u dvonedeljnim smenama“.

Tanjug / Vesti Online

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Kosa u pritvoru, dečaci “na posmatranju” u Beogradu: Požari u Prijepolju prestali, misterija ostala

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.