U Saudijskoj Arabiji 44 žrtava virusa SARS

Ministarstvo zdravlja Saudijske Arabije je u petak saopštilo da su još dve osobe preminule do teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS), čime je ukupan broj žrtava porastao na 44 u ovoj godini.

U saopštenju se navodi da su žrtve – 41-godišnja zdravstvena radnica i 79-godišnji Saudijac, bubrežni bolesnik i da su oni najnovije žrtve opasnog Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS).

Virus MERS je iz iste familije virusa kome pripada i virus SARS, koji je u epidemiji 2003. godine odneo oko 800 ljudskih života, navodi AP.

Najnoviji podaci vrše dodatni pritisak na saudijske zvaničnika u pokušaju da se bore sa opasnim virusom koje izaziva obična prehlada, a uoči predstojećeg hadžiluka kada milioni muslimana kreću na godišnje hodocašce do najsvetijeg mesta islama – Meke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.