Regioni MJEŠTANI PLJEVALJSKOG SELA JUGOŠTNICA NEGODUJU ZBOG DEPONIJE PILOTINE KOJA DANIMA …

Podeli:

Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING


PLjE­VLjA- Mje­šta­ne plje­valj­skog se­la Ju­gošt­ni­ca već da­ni­ma gu­ši dim sa za­pa­lje­ne de­po­ni­je pi­lo­ti­ne. De­po­ni­ja se za­pa­li­la pro­šlog pet­ka, a pri­je dva da­na po­žar se pro­ši­rio i tom pri­li­kom iz­go­reo je dr­ve­ni obje­kat u kom se ra­ni­je na­la­zi­la pri­vat­na pi­la­na. Dok mje­šta­ni tvr­de da nad­le­žni ne re­a­gu­ju, iz Slu­žba za za­šti­tu i spa­ša­va­nje is­ti­ču da bla­go­vre­me­no re­a­gu­ju na sve po­zi­ve i da na vri­je­me iz­la­ze na te­ren, kao i da su do­sad na po­me­nu­toj lo­ka­ci­ji po­tro­ši­li 37 ci­ster­ni vo­de.
-Dim nas gu­ši od pro­šlog pet­ka ka­da se pi­lo­ti­na za­pa­li­la. Od­mah smo po­zva­li va­tro­ga­sce, ali oni ni­je­su re­a­go­va­li na vri­je­me. Do­đu na li­ce mje­sta, obi­đu, po­pr­ska­ju de­po­ni­ju i odu, ka­že mje­šta­nin Ta­di­ja Go­spić i ob­ja­šnja­va da je i ba­ra­ka u ko­joj se ne­kad na­la­zi­la pi­la­na iz­go­re­la upra­vo za­to što se va­tro­ga­sci ni­je­su na vri­je­me oda­zva­li po­zi­vu.
Go­spić is­ti­če da su va­tro­ga­sci sa­mo­u­vje­re­no tvr­di­li da je sve pod kon­tro­lom i po­red či­nje­ni­ce da ih je zva­lo vi­še mje­šta­na. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, va­tro­ga­sci su oba­vi­je­šte­ni po­la sa­ta pri­je ne­go što je va­tre­na sti­hi­ja do­šla do objek­ta, a na li­ce mje­sta su do­šli tek ka­da je pla­men za­hva­tio ba­ra­ku.
-Po­tom su sti­gla tri vo­zi­la da ga­se po­žar, ali je bi­lo ka­sno. Sad su osta­vi­li ovu de­po­ni­ju da go­ri i da nas gu­ši. Ju­če su do­šli i iz­ru­či­li ci­ster­nu vo­de, a da­nas na naš po­ziv ni­je­su od­go­va­ra­li, ni­ti su do­la­zi­li, ka­že Go­spić.
U vri­je­me ka­da je pot­pi­snik ovog tek­sta ob­i­šao spor­nu lo­ka­ci­ju ni­je bi­lo pla­me­na, ali se s de­po­ni­je di­zao ve­li­ki oblak di­ma. Va­tra ni­je pri­je­ti­la da se pro­ši­ri na oko­li­nu, ali nam se vi­še mje­šta­na po­ža­li­lo da ne mo­gu da di­šu od di­ma.
S dru­ge stra­ne, pr­vi čo­vjek Slu­žbe za za­šti­tu i spa­ša­va­nje Go­ran Ča­vić ka­že da va­tro­ga­sci ra­de svoj po­sao, ali da va­tru na de­po­ni­ji, ko­ja se na­la­zi na ve­li­koj str­mi­ni, ni­je mo­gu­će u pot­pu­no­sti uga­si­ti.
-Na sva­ku pri­ja­vu in­ter­ve­ni­še­mo i ap­so­lut­no je ne­tač­no da ne re­a­gu­je­mo na po­zi­ve gra­đa­na. Gra­đa­ni ko­ji tvr­de da su nas zva­li, a da se mi ni­je­smo oda­zva­li ne­ka jav­no sa­op­šte vri­je­me po­zi­va pa da pro­vje­ri­mo ko je u pra­vu- ka­zao je Ča­vić.
Pi­la­na u se­lu Ju­gošt­ni­ca ne ra­di već ne­ko­li­ko go­di­na, a njen vla­snik je iz Pri­je­po­lja. De­po­ni­ja pi­lo­ti­ne i dru­gih osta­ta­ka dr­ve­ta for­mi­ra­la se to­kom du­go­go­di­šnjeg ra­da pi­la­ne. Me­đu mje­šta­ni­ma smo ču­li i ko­men­ta­re da su ba­ra­ka i de­po­ni­ja na­mjer­no za­pa­lje­ni.B. Je.


Dva­put pro­ko­pa­va­li ka­nal

Ča­vić je ka­zao da je u dva na­vra­ta ko­ri­šće­na me­ha­ni­za­ci­ja za pro­ko­pa­va­nje ka­na­la i za od­gr­ta­nje pi­lo­ti­ne, ka­ko bi se spri­je­či­lo ši­re­nje po­ža­ra. U jed­nom slu­ča­ju je ko­ri­šće­na me­ha­ni­za­ci­ja „Vo­do­vo­da“, a u dru­gom ma­ši­ne pred­u­ze­ća či­ji je vla­snik Mi­ško Da­je­vić.
-Sve je uči­nje­no da se ovaj po­žar sta­vi pod kon­tro­lu i za­hva­lan sam pred­u­ze­ći­ma ko­ja su nam po­mo­gla, ka­zao je Ča­vić, is­ta­kav­ši da plje­valj­ski va­tro­ga­sci re­dov­no iz­la­ze na te­ren, kon­tro­li­šu de­po­ni­ju i da sve pred­u­zi­ma­ju ka­ko bi va­tra bi­la uga­še­na, kao i da će i u na­red­nom pe­ri­o­du na­sta­vi­ti da se ured­no oda­zi­va­ju na sve po­zi­ve gra­đa­na.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×