Frankfurter algemajne cajtung: Vučić realan i odlučan političar

Kada su u Srbiji nakon prošlogodišnjih izbora na vlast došla trojica nacionalista, Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, izgledalo je kao da je evropska budućnost zemlje ugrožena, ali je Vučić čini se izvukao pouke iz prošlosti i uspeo da uveri Zapad da želi da vodi zemlju u Evropu, ocenjuje danas nemački Frankfurter algemajne cajtung.

List piše da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dugogodišnji saradnik lidera radikala i haškog optuženika Vojsilava Šešelja, „i dalje tetura između svog potisnutog srpskog nacionalizma i nametnutog proevropskog puta“ i da „ne razume Evropu niti će je ikada shvatiti“.

 

Premijer Ivica Dačić, „kao i njegov nekadašnji učitelj Slobodan Milošević, zaista je počeo neke reforme, ali je pre svega zainteresovan za novac koji će doneti članstvo u EU, ali i dovoljno pošten da to i prizna“, dodaje FAC.

 

Za razliku od njih, Aleksandar Vučić, takođe bivši Šešeljev čovek, kao šef obaveštajnih službi i najjače parlamentarne stranke postao je najmoćniji čovek u Beogradu koji drži sve pod kontrolom i koji je „čini se jedini od ‘beogradskog trija’ iz prošlosti Srbije izvukao ne samo ‘deklarativni nauk'“.

 

Ovaj konzervativni list navodi i da je Vučić „proučavao francusko-nemački primer i shvatio da samo mir može da donese prosperitet Balkanu, kada je reč o istinskom pomirenju“.

 

Uz podsećanje na stavove Aleksandra Vučića iz autorskog teksta u listu Danas u kojem je objasnio „odustajanje od nacionalzima“, FAC piše da upravo „zato što je Vučić bio šovinista, on danas može dobro da se obrati tom delu srpskog stanovništva koji nije razumeo njegovu promenu“.

 

FAV navodi i da je očigledno da je „Vučić uverio i Berlin“ da je odstupio od velikorspskog šovinizama i da želi da uvede Srbiju u Evropu, dodajući da se „u poslednjih nekoliko meseci, Vučić dokazao kao realan i odlučan političar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.