Milijarder Mask sutra otkriva futuristički transportni sistem

Milijarder i vizionar Ilon Mask predstaviće sutra futuristički transportni sistem nazvan “Hajperloop”.

Mask, osnivač kompanije za svemirske letove “Spejs X” i koosnivač “Tesla motors”, najavio je da će u ponedeljak, 12. avgusta, otkriti svoj “Hajperlup” dizajn, nakon što je više od godinu dana radio na superbrzoj tehnologiji putovanja.

-“Hajperlup” je transport na solarni pogon i omogućava putnicima da dođu od Los Anđelesa do San Franciska za manje od 30 minuta – rekao je Mask.

To znači da će brzina kretanja biti veća od 966 kilometara na sat. Sistem će, kako je naveo Mask, biti jeftin, pa će tako karte koštati manje nego avionske ili železničke, a “Hajperlup” će polaziti češće sa svojih stanica od vozova i aviona.

Iako još nije poznato kako će tačno “Hajperlup” raditi, niti kako će izgledati, Mask je otkrio nekoliko detalja otkako je prvi put otkrio koncept u julu prošle godine. On je tako opisao “Hajperlup” kao spoj “konkorda”, vazdušnog hokeja i elektromagnetni lanser.

Mask je još otkrio da verovatno neće imati dovoljno vremena da razvije “Hajperlup”, bar ne u bliskoj budućnosti.

-Moram da se fokusiram na poslovanje “Tesle” i “Spejs X-a”, a to je više nego dovoljno – rekao je on nedavno, izražavajući nadu da će inženjeri i izumitelji širom sveta nastaviti sa razvojem dizajna “Hajperlupa”.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.